Kundtjänst

I frågor som gäller presentkort kan du kontakta oss med responsblanketten nedan eller genom att ringa vårt servicenummer 010 76 82053 (lna/mta) må-fre kl. 8.00-16.00.

Vanliga frågor

Hur länge gäller mitt presentkort och var kan jag kontrollera saldot och giltighetstiden på det?

S-gruppens presentkorten gäller 24 månader från och med aktiveringsdatum eller till utgången av den månad som anges på kortets framsida. Vissa presentkort gäller 24 månader från aktiveringsdatum och giltighetstiden fortsätter från datumet för det senaste köpet, medan vissa kort gäller 24 månader från och med aktiveringen. Detta framgår av användarvillkoren på presentkortsfickan. Du kan även kontrollera saldot och giltighetstiden i kassan på vilket av S-gruppens verksamhetsställen som helst.

Hotellpresentkorten gäller i 12 månader från laddningen av kortet. Laddningsdatumet finns angivet på kortfickan. Du kan kontrollera kortets giltighetstid och vilken övernattningsprodukt det har laddats med i Presentkortstjänsten eller i hotellens reception. Kortet fungerar som betalningsmedel endast när en rumsbokning har gjorts i förväg. Detaljerade användarvillkor och mer information finns på www.sokoshotels.com och www.radissonhotels.com.

Måste jag använda presentkortet på en gång?

Du behöver inte använda hela saldot på S-gruppens presentkort på en gång, utan kan använda det vartefter. Med hotellpresentkort används alltid hela saldot till att betala en övernattning.

Kan jag byta mitt presentkort mot kontanter?

Presentkort kan inte lösas i kontanter.

Kan jag betala bränsleköp med presentkort?

Man kan köpa bränsle med presentkort, om man betalar vid kassan. Automaterna godtar inte presentkort. Det går inte att köpa bränsle med hotellpresentkort.  

Kan jag betala Veikkaus produkter med presentkort?

Det går inte att köpa Veikkaus produkter med presentkort.  

Får jag Bonus på köp av presentkort?

Inköp av S-gruppens presentkort berättigar inte till Bonus. Om den som använder presentkortet har ett S-Förmånskort, får användaren Bonus på köp av produkter eller tjänster som betalas med presentkort.

Kan mitt presentkort laddas med mer saldo?

S-gruppens presentkort kan bara laddas vid inköpstillfället, du kan inte ladda om det senare.

På vilket sätt skiljer sig produktbegränsade presentkort från vanliga presentkort?

Med ett produktbegränsat presentkort går det inte att köpa tobaks- eller alkoholprodukter. Ett produktbegränsat presentkort fungerar som betalningsmedel endast i S-gruppens dagligvarubutiker: Sale, Alepa, S-market, Food Market Herkku, Prisma, Sokos, Emotion och Prisma Rauta. Obs! Ej i trafikbutiker som finns i anslutning till ABC Du kan köpa produktbegränsade presentkort på ovannämnda verksamhetsställen eller som företagsbeställning i vår webbutik.

Kan gamla presentkort användas vid betalning?

Gamla presentkort tryckta på papper och med mark som valör tas inte längre emot. Presentkort med fast valör som bör användas på en gång och som är i kraft tills vidare tas fortfarande emot.

Kan jag betala köp med presentkort även på S-gruppens verksamhetsställen i Estland?

Det går inte att betala köp med presentkort på verksamhetsställena i Estland. Presentkorten fungerar som betalningsmedel enbart i Finland.

På vilket sätt beskattas presentkort?

Skatteförvaltningens webbplats kan du se uppdaterade anvisningar om beskattning av presentkort.

Respons

Ge dina kontaktuppgifter, om du vill få svar.